10 Honden en katten

Huisdieren mogen geen overlast veroorzaken. Daarom kunt u uw hond niet blaffend of jankend in het appartement achterlaten. Ook moeten honden in het gebouw zelf altijd aangelijnd zijn.

undefined

In wisselende mate ondervinden de bewoners last van loslopende katten in het gebouw. Het is geen prettige ervaring als fraai aangeplante bloembakken in enkele dagen tijd worden vernield door het gebruik als kattenbak of als de voordeurmat wordt vervuild. Daarom de vraag aan de kattenliefhebbers in het gebouw ook hierbij rekening te houden met hun buren. Wat zijn hiervoor de mogelijkheden?

  • Laat uw kat geen dagen en/of nachten los in het gebouw. Een uurtje 'luchten' voor etenstijd maakt dat u zeker weet dat de kat niet al te lang rondloopt.
  • Zorg voor een eigen kattenbak: als u die niet thuis heeft weet u zeker dat de kat de plantenbakken of deurmatten van andere bewoners hiervoor gebruikt.
  • Heeft u een kat die niet gewend is buiten te komen of krijgt u een jong katje, houdt hem dan binnen. Katten die niet gewend zijn buiten te komen, zullen dit ook niet missen. De ervaring leert dat dit echt niet 'zielig' is voor het dier èn dat u zelf meer gezelligheid van uw huisdier ondervindt.