3. Onderhoud en reparaties

In een appartementengebouw 'koop' je in feite het recht op bewoning en gebruik van één appartement. Van de rest van het gebouw is iedereen voor een stukje eigenaar. Misschien toch wel aardig om je daar eens van bewust te zijn: het eigendom houdt dus niet op bij de eigen voordeur.

undefined

Iedere eigenaar is zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van zaken in en aan het appartement zelf, zoals behangen, schilderen, reparatie en vervanging van sanitair, de WTW en CV-ketel, de keukeninrichting, hang- en sluitwerk binnenhuis (zoals deursloten en -knoppen) en andere binnen installaties als radiatoren en cv-kranen en het ontstoppen van leidingen, het schoonhouden van de buitenkant van het appartement en de galerij ervoor.

De Vereniging van Eigenaars, waarvan iedereen automatisch lid is, zorgt voor het onderhoud van de buitengevels van de woningen, het buitenschilderwerk, het onderhoud van de daken en alle andere zaken die 'gemeenschappelijk' zijn (liften,  intercominstallatie, trappenhuizen enz.) en niet specifiek bij één van de appartementen behoren.

Wilt u een melding door geven aan de VvE, ga naar pagina Meldingen en storingen.